fbpx
Márkaépítés | Rendezvény

Szeged 300 rendezvénysorozat

„Szabadon Szeretjük” - Szeged300

„Szabadon Szeretjük” 2019-ben ünnepelte Szeged, hogy a város 300 éves szabad királyi címét átvehette. Teljes körű városmarketing, márkastratégia alkotása, teljes arculati fejlesztés, valamint imázsfilm kreatív koncepciójának elkészítése és kísérőrendezvények lebonyolítása.

Szeged Megyei Jogú Város 300 éves szabad királyi címének éve. Ügynökségünk az ünnepi év jeles alkalmából 12 hónapon keresztül látta el a teljes körű városmarketing, márkastratégia alkotás, arculati és fejlesztés feladatait. A rendezvénysorozat részeként 12 nagyszabású kísérőeseményt bonyolítottunk le a város különböző pontjain.

Történeti háttér: 

300 éve III. Károly 1719. május 21-én Szegedet a szabad királyi városok sorába emelte, így a város visszanyerte a középkorban már megszerzett, a török hódoltság idején elvesztett kiváltságait. A könyv formátumú privilégiumlevélben sorolják fel a város mindazon jogait, kiváltságait és mentességeit, amelyek együttesen a polgári szabadságot képezték, hogy azokkal „szabadon éljenek, élhessenek” a szegediek. Szeged a kapott kiváltságok nyomán a vidékének gazdasági központja lett, lakóit kivették a jobbágyi sorból, a kisebb regálék és a feudális adórendszer eltörlése pedig fejlődést hozott a városnak és lakóinak.

Emlékév: 

A város szabadságának háromszáz éves kerek évfordulót egész éves programsorozat kísérte végig. A szabadtéri koncerteken és rendezvényeken túl helytörténeti kiállítások, megemlékezések és előadások kaptak helyet. Széles programkínálatban kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek a város múltjával, annak tárgyi és építészeti emlékeivel klasszikus és interaktív kiállításokon egyaránt. 

Arculattervezés: 

Koncepciónkban a múlt és a jelen élő kapcsolatát vettük alapul, így történelmi háttér klasszikus elemeit kombináltuk mai formavilággal. Fő elemként egy játékos kötéssel megoldott szimpla logotípiát hoztunk létre, majd a III. Károly által adományozott címert gondoltuk újra, és egészítettük monoline illusztrációkkal. Az így létrehozott vizuális anyagok egységet alkotnak, de jól is modifikálhatóak. Így egyben tartható a megannyi eltérő megjelnés, legyen szó óvodásoknak készült feladatfüzetről, városi koncertekről vagy történészeti konferenciáról.

Tevékenységek: kreatív javaslatok, stratégia alkotás, márkaépítés, arculattervezés, rendezvényszervezés

Szeged300 - arculat Szeged300 - logóSzeged300 - pecsétSzeged300 - plakátSzeged300 - szórólapSzeged300 - outdoor hirdetésSzeged300 - kiállításSzeged300 - színezőSzeged300 - reklámtáska

Az arculatot a neeed.us csapatával együtt készítettük.